خانه / آخرین نوشته ها / علوم پزشکی البرز: نمک دریا خوردنی نیست فریب نخورید

علوم پزشکی البرز: نمک دریا خوردنی نیست فریب نخورید

آیین باور – مدیر گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی استان البرز گفت: محصولی که تحت عنوان نمک دریا با قیمت های گزاف در بازار به فروش می رسد مناسب خوردن نیست.

 فاطمه قاسمی، مدیرگروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی استان البرز در نشست خبری با اصحاب رسانه که درمعاونت بهداشتی  دانشگاه علوم پزشکی برگزار شد، با اشاره به اینکه کارشناس تغذیه موظف به ارائه آموزش های محیطی به مردم است، گفت: این کارشناسان پروتکل آموزشی خاصی دارند و تمام کسانی که به آن‌ها رجوع می کنند و از سوی یک پزشک معرفی می شوند را ویزیت می‌کنند.

وی یکی از حساسیت های جامعه را در حوزه تغذیه دانست و افزود: یکی از اقداماتی که وزارت بهداشت آن را دنبال می کند ارتقای سطح آگاهی و فرهنگسازی است. ما به عنوان یک شهروند باید اطلاعات تغذیه ای خود را در خصوص تغذیه سالم ارتقا دهیم و به سایر افراد نیز در این زمینه کمک و اطلاعات مفیدی را به آنان منتقل کنیم.

وی از برگزاری دهمین بسیج ملی تغذیه خبر داد و مطرح کرد: این بسیج با هدف آگاهی سازی و اطلاع رسانی به مردم و آشنا کردن آنان با جانشین های غذایی برگزار می شود. به صورت مرتب اطلاعاتی از وضعیت سلامت استان البرز و ناامنی غذایی در جامعه از طریق پرسشنامه هایی که توسط کارشناسان تغذیه تکمیل می شود به دست می آید.

وی با اشاره به اینکه کمبود ید شدید در استان البرز نداریم، تصریح کرد: در غذاهای تولید شده در کشور ید وجود ندارد. بهترین ماده غذایی که می توان در غنی سازی از آن استفاده کرد و در دسترس تمام افراد جامعه قرار دارد نمک است. محصولی که تحت عنوان نمک دریا با قیمت های گزاف در بازار به فروش می رسد مناسب خوردن نیست.

مدیر گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی استان البرز با بیان اینکه در آزمایشات انجام شده فلزات سنگینی در این نمک ها یافت شده است، ادامه داد: گروهی از مردم استفاده از نمک دریا را رواج می دهند که شاید صرفه اقتصادی برای آن ها داشته باشد. در چنین شرایطی فرهنگسازی و آموزش تنها اقدامی است که می توان انجام داد.

مدیر گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی استان البرز بیان کرد: تنها عقب افتادگی ذهنی که در دنیا قابل پیشگیری است بیماری های ناشی از کمبود ید هستند اما به دلیل فقیر بودن خاک کشور از نظر ید مجبور به غنی سازی موادغذایی هستیم. حدود ۳۰ سال است که این اقدام در کشور انجام می شود. در گذشته ۶۸ درصد افراد جامعه مبتلا به گواتر بودند اما اکنون این آمار به کمتر از پنج درصد رسیده است.

وی با اشاره به اینکه کمبود ید شدید در استان البرز نداریم، تصریح کرد: در غذاهای تولید شده در کشور ید وجود ندارد. بهترین ماده غذایی که می توان در غنی سازی از آن استفاده کرد و در دسترس تمام افراد جامعه قرار دارد نمک است. محصولی که تحت عنوان نمک دریا با قیمت های گزاف در بازار به فروش می رسد مناسب خوردن نیست.

مدیر گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی استان البرز با بیان اینکه در آزمایشات انجام شده فلزات سنگینی در این نمک ها یافت شده است، ادامه داد: گروهی از مردم استفاده از نمک دریا را رواج می دهند که شاید صرفه اقتصادی برای آن ها داشته باشد. در چنین شرایطی فرهنگسازی و آموزش تنها اقدامی است که می توان انجام داد.

درباره‌ی فریبا کلاهی

روزنامه نگار و مدیر مسئول پایگاه خبری آیین باور

همچنین ببینید

برای نخستین بار در کشور؛ عوامل بیماری لوک آمریکایی و اروپایی در زنبورعسل شناسایی شد

رئیس بخش تحقیقات زنبور عسل، کرم ابریشم و حیات وحش موسسه تحقیقات واکسن و سرم …

۱۵۰ برند کشور ی در البرز فعالیت دارند

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار البرز گفت: با افتتاح شهرک صنعتی ماهدشت و زیبادشت در …

مشکلات محیط‌ زیست ما بیشتر حاکمیتی است/وزارت جهاد کشاورزی تبدیل به بنگاه فروش سم و کود شده

آموزش‌های تحمیلی موجب دلزدگی بچه‌ها می‌شود. اتفاقا آموزش حفاظت نباید در قالب متون درسی باشد، …

دیدگاهتان را بنویسید