آئین باور –۲۱ مهر ماه به عنوان روز خوشنویسی معرفی شده است درد مورد نحوه تصمیم گیری این تاریخح استاد بزرگ خوشنویسی امیرخانی پیشتر اعلام کرد:مرحوم دکتر بیانی در سال ۲۹ شمسی در ۲۱ مهرماه کلاس هایی را در حوزه آموزش خوشنویسی پایه گذاری کردند که گرچه نامش انجمن نبود اما امسال که ما در ۶۷ امین سال تاسیس انجمن هستیم، این شکل گیری را مدیون آن حرکت دکتر بیانی می دانیم و برای همین تصمیم گرفتیم این روز را روز ملی خوشنویسی نامگذاری کنیم.
جای آن دارد که به هنر خوشنویسی که هنر دیرینه ایران زمین است و قدمتی هزار ساله دارد توجه بیشتری شود. باید پرسید در جامعه امروز سازمان ها و انجمن ها چقدر جایگاه دارند و مساله اینجاست که ما معمولا با این تشکلات به صورت عمیق برخورد نمی کنیم.
به همین مناسبت پیرامون ریشه و دوام این هنر نفیس در استان البرز با رئیس انجمن خشنویسان استان به گفتگو نشستیم:

علی مهری در گفت و گو با خبرنگار آئین باور گفت: البرز به دلیل داشتن جایگاه دیرینه دو منشاء اثر در این هنر، به خصوص در سده اخیر، خاستگاه خوشنویسی معاصر ایران است.
استادان برجستهای از جمله زنده یادان سیدمرتضی برغانی، حسن و حسین میرخانی و ابراهیم بوذری از استان البرز برخاستند و افزون بر ۷۰ سال پیش با تشکیل دورههای آموزشی آزاد خوشنویسی، پایه گذار انجمن خوشنویسان ایران شدند.
وی افزود: در این مدت استادان خوشنویسی ما در کشور به حدود چندصد رتبه تراز اول و افزون بر یکهزار نفر خوشنویس با درجه فوق ممتاز رسیده است. رئیس انجمن خوشنویسان البرز گفت : در پی جریانی که اواخر دوره پهلوی اول و اوایل پهلوی دوم به دنبال تصمیم برای تغییر خط پارسی به لاتین راه افتاد اساتید با برگزاری نمایشگاه و اعتراض به این موضوع کلاسهای آزاد انجمن خوشنویسان ایران را بنیان نهادند. مهری گفت: از دیگر فعالیت مرحومان میرخانی ها که به زنده نگه داشتن خوشنویسی معاصر کمک شایانی کردند؛ کتابت دیوان اکثر شعرا به خط نستعلیق است. استاد زنده یاد حسین میرخانی با کتابت قرآن کریم به خط نستعلیق که به دریافت نشان وتقدیر نامه در آن روزگار از دانشگاه الازهر مصر منجرشد، خدمت بزرگی به فرهنگ و هنر خوشنویسی نمودو این فعالیت و دیگر فعالیتهای اصحاب فرهنگ و هنر در آن روزگار مانع از تغییر خط پارسی به خط لاتین شد. چه بسا اگر انجام می پذیرفت صدمه جبران ناپذیری به هنر خوشنویسی و شعر و ادبیات معاصر وارد می آمد.
عل مهری با بیان اینکه تحریر کتابهای درسی مدارس توسط مرحومان میرخانی ها با بهرهگیری از هنر خوشنویسی خط نستعلیق نیز سبب آشنایی بیشتر دانشآموزان با این هنر و ماندگاری آن شد، افزود: در ادامه این مسیر استاد غلامحسین امیرخانی که پس از برادران میرخانی و زنده یاد بوذری حدود ۴۰ سال انجمن خوشنویسان ایران را به بهترین نحو مدیریت کرده از شاگردان ایشان و از اهالی شهرستان طالقان در استان البرز است.

وی ادامه داد: استاد امیرخانی با تلفیق شیوه های گذشته خوشنویسی از جمله کلهر و دورههای صفویه، قاجار و پهلوی اول سبک قالب معاصر را پایهگذاری کرد و اکنون اکثریت خوشنویسان کشور به این سبک قلم می زنند.
علی مهری گفت: افزون بر این مطالب بزرگترین خوشنویس خط شکسته درویش عبدالمجید طالقانی که همچون میرعماد بزرگ در خط نستعلیق در خط شکسته ی نستعلیق از اواخر دوره صفوی تاکنون پرتو افشانی میکند نیز اهل روستای مهران طالقان بوده است.
رئیس انجمن خوشنویسان البرز با بیان اینکه ۱۰ درصد خوشنویسان فوق ممتاز کشور از این استان هستند، خاطر نشان کرد: البرز اکنون دارای ۱۲۰ خوشنویس فوق ممتاز، ۵۰۰ ممتاز و ۲۰ نفر استاد است و در بین انجمنهای خوشنویسان سراسر کشور جزو برترینها محسوب میشود.
مهری با یادآوری استقبال مطلوب از هنر خوشنویسی درالبرز به دلیل ریشهدار بودن آن اشاره کرد وگفت: نخستین دکان نساخی در منطقه برغان از توابع استان البرز بوده که در آن خوشنویسان سفارشات تحریر نسخه را به عهده داشتند.
در نمونه ای دیگر درمنطقه کرکبود شهرستان طالقان نیز نخستین نسل از کاتبان قرآن کریم فعالیت داشتند، به طوری که در فصل مناسب در حجرههای چوبی کنار آبشار این منطقه به کتابت قرآن مشغول میشدند؛ در منطقه طالقان و ساوجبلاغ به طور معمول هر خانواده دارای یک قرآن مکتوب به ارث رسیده از گذشتگان خود است.
مهری گفت با توجه به پتانسیل موجود استان البرز و پیشینه ی درخشان و تأثیرگذار آن در هنر خوشنویسی کشور بی پایه نخواهد بود اگر استان البرز را خاستگاه خوشنویسی معاصر کشور بدانیم.

برای مطالعه بیشتر اینجا کلیک کنیدhttp://www.aeinbavar.ir/?s=%D8%AE%D9%88%D8%B4%D9%86%D9%88%DB%8C%D8%B3%DB%8C
مطالعه مصاحبه با مفاخر خوشنویسی و اخبار خوشنویسی : کلیک کنید