گروه استانها ـ درحالی یک سال از آغاز همهگیری کرونا در کشور میگذرد که در یکسالگی این پاندمی جهانی احتمال آغاز موج چهارم عاملی برای نگرانی مسئولان بهداشت و سلامت کشورمان شده است و همواره اعلام میشود فعلا بهترین راهکار رعایت پروتکلهای بهداشتی است.
به گزارش آیین باور به نقل از گروه استانهای خبرگزاری تسنیم، درحالی یکسال از آغاز همهگیری کرونا در کشورمان میگذرد که مسئولان بهداشت و درمان نسبت به احتمال آغاز موج چهارم همهگیری هشدار داده و از هموطنان خواستهاند با درنظر گرفتن افزایش تردد در سطح شهرها و البته جادهها به دلیل نزدیک شدن تعطیلات نوروز بیشتر به رعایت پروتکلهای بهداشتی توجه داشته باشند.
نکته نگران کنندهتر اینجاست که دقیقاً در همین دوره شاهد کاهش معنادار همکاری مردم در رعایت پروتکلهای بهداشتی بودهایم و همین موضوع با توجه به افزایش جمعیت در مراکز خرید و البته وسایل حمل و نقل عمومی میتواند به ایجاد بحران دامن بزند و کادر درمان کشورمان را با چالشی جدی روبرو کند.
برهمین اساس معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دراین زمینه تاکید کرده است مردم باید از انجام سفر و ترددهای غیر ضروری در سطح شهر اجتناب کنند و باید برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونای انگلیسی در هنگام خروج از خانه تا زمان برگشتن به منزل از ماسک استفاده کنند.
حریرچی همچنین درباره میزان اثرگذاری ویروس انگلیسی بر گروههای مختلف سنی اعلام کرده این نوع از ویروس جهش یافته اگرچه برای تمامی گروههای سنی میتواند مشکل آفرین باشد اما براساس شواهدی که تاکنون به دست آمده کرونای انگلیسی بیشتر جوانان را درگیر میکند.
شناسایی ۱۰۰۰ مورد بیمار کرونایی در یک روز
درحالی که تنها استان قرمز رنگ از نظر وضعیت همهگیری ویروس منحوس خوزستان است که بحرانی شدن وضعیت شیوع ویروس کووید ۱۹ در کشور همسایه این استان یعنی عراق نگرانیهای بسیاری را برای مسئولان بهداشت و درمان استان ایجاد کرده است.
براساس گزارشهای منتشر شده از کشور عراق از هفته گذشته روند افزایش تعداد بیماران کرونا در این کشور گسترش قابل ملاحظهای داشته و تعداد فوتیها هم تقریبا با همین سرعت روبه گسترش است؛ اما اصلیترین نکته اینجاست که براساس شرایط قومی و قبیلهای این منطقه و ارتباط گسترده میان عراقیها و هموطنان ما در استان خوزستان احتمال بروز بحران در این استان نیز دور از انتظار نیست.
تردد بسیار زیاد در مرزهای ایران و عراق و ارتباط تجاری نزدیک میان بازرگانان محلی دو کشور درکنار کاهش مشارکت مردمی در رعایت پروتکلهای بهداشتی این واقعیت را نمایان میکند که تب کرونا در خوزستان بالا گرفته گرفته و باید هرچه سریعتر قبل از بحرانی شدن اوضاع آن را کنترل کنیم.
نکته نگران کنندهتر این است که با توجه به بررسیهای میدانی به دلیل افزایش تعداد مراجعه کنندگان به مراکز درمانی و موارد بستری احتمال تکمیل ظرفیت مراکز درمانی استان خوزستان بخصوص مناطق جنوب غربی و غرب استان دور از انتظار نیست و این اتفاق میتواند فشاری بر مراکز درمانی شهرستانهای دیگر استان ایجاد کند.
البته اوضاع شرقی استان هم چنان تعریفی نداشته و گزارشها حکایت از این موضوع دارند که مثلا بندر ماهشهر هم اوضاع قابل قبولی از بابت شیوع کرونا ندارد. اما واقعیت این است که در آخرین روزهای هفته قبل انتشار خبری مبنی بر ثبت ۱۰۰۰ مورد بیماری قطعی کرونا در استان به نگرانیها بیشتر دامن زد.
آرامش قبل از طوفان در پایتخت
نزدیک شدن فصل بهار و رسیدن نوروز اگرچه خبر از زایش دوباره زندگی در دل طبیعت میدهد اما امسال در سالگرد اعلام رسمی ورود ویروس منحوس این نگرانی وجود دارد که سرخوشی طبیعت برایمان حال خوش همیشگی را ایجاد نکند.
هرچند مسئولان بهداشت و درمان دائم تاکید میکنند باید شرایط زندگی با ویروس منحوس را بیاموزیم ولی نکته اینجاست که گروهی دقیقا این نگرانی را نادیده گرفته و اتفاقا در حالی که احتمال آغاز پیک چهارم در کشور دور از انتظار نیست کمتر با پروتکلهای بهداشتی همراهی میکنند.
اما اصلیترین دغدغه مربوط به پایتخت و استان البرز است به این دلیل که در ایام پایانی سال و البته تعطیلات نوروزی این دو استان بیشترین تقاضا سفر و تردد را ثبت میکنند و این جابجایی گسترده زیر سایه کم توجهی هموطنان به پروتکلهای بهداشتی میتواند کانونهای نگران کنندهای از بیماری در سراسر ایران ایجاد کند که کنترل آن احتمالاً دشوار باشد، به این ترتیب اگر بگوییم احتمالا آرامش قبل از طوفان را تجربه میکنیم شاید دور از واقعیت نیست.
ویروس انگلیسی در کشور پخش شده است
معاون دانشگاه علوم پزشکی گیلان شامگاه جمعه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در یک سالی که از شیوع کرونا در گیلان میگذرد حدود هزار نفر از هم استانیهای خود را از دست دادهایم.
آبتین حیدرزاده گفت: در حال حاضر ۴ شهرستان سیاهکل، تالش، ماسال و املش در وضعیت آبی قرار دارند که از کادر درمان و مردم این ۴ شهرستان کمال تقدیر و تشکر ویژه را داریم.
حیدرزاده خاطرنشان کرد: البته این بدین معنا نیست که نباید دستوالعملها را رعایت کنند بلکه باید از این به بعد اهتمام بیشتری نسبت به رعایت نکات بهداشتی داشته باشند.
وی از آخرین آمار کرونا در گیلان خبر داد و گفت: در حال حاضر ۳۵۰ بیمار کرونایی در بیمارستانهای گیلان بستری هستند که ۵۰ نفر در ۲۴ ساعت گذشته به این آمار افزوده شدند؛ ۶۰ نفر از بیماران کرونایی به دلیل وخامت حالشان در بخش ICU بستری هستند.
حیدرزاده افزود: اگرچه هنوز هیچ آماری از مبتلایان به ویروس کرونای جهش یافته در گیلان وجود نداشته و ۳۵۰ نفر از بستری شدگان هیچ کدام به این ویروس مبتلا نیستند، اما طبق اعلام وزیر بهداشت قطعاً این ویروس در کشور پخش شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: خواهش ما این است که مردم توجه بیشتری به رعایت پروتکلهای درمانی داشته و برای خرید نیز حداکثر توجه را به خرج دهند و به مغازههای شلوغ وارد نشوند.
حیدرزاده عنوان داشت: شهرستانهای رشت، رودسر، صومعهسرا، آستانه اشرفیه، لاهیجان و رودبار هنوز در وضعیت نارنجی قرار داشته و بقیه شهرستانهای استان گیلان در وضعیت زرد قرار دارند.