4 درصد آتش سوزیهای کشور عمدی است
98درصد حریقهای سالجاری عامل انسانی دارد.
گردهمایی 2 روزه مدیران کل منابع طبیعی سراسر کشور با موضوع کارگاه آموزشی مدیران ستادی و استانی در روزهای ۱۶ و ۱۷ مرداد ماه ۱۴۰۳ و در آموزشکده منابع طبیعی جوانشیر برگزار شد.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در این گردهمایی تایید کرد بارندگی مطلوب اسفند ۱۴۰۲ موجب تراکم پوشش گیاهی کشور شد اما متاسفانه در ۱۱ استان دامنه زاگرس، گیاهان خشک شدند.
علی ملکی یادآور شد: خشک شدن پوشش گیاهی هر ساله که به دلیل گرمای هوا اتفاق می افتد، فضای مستعدی را برای آتش سوزی فراهم می کند.
وی گفت: 4 درصد آتش سوزیها عمدی است! در واقع 98درصد از حریقهایی که طی ۱۳۳ روز گذشته در کشور رخ داده است علت اصلی همان عامل انسانی بوده و متاسفانه ۴ درصد آن عامدانه است.
ملکی با اشاره به اینکه اغلب کشاورزان با سوزاندن کاه و کلش مزرعه زمینه آتش گرفتن جنگل هارا فراهم می کنند افزود: آتش زدن کاه و کلش از نظر قانونی جرم است،این مسئله در صدا و سیما، روزنامه و رسانهها به کشاورزان اطلاعرسانی شده است.
او همچنین یاد آور شد یک فیلتر سیگار روشن، اجسام صیقلی، شیشهها و بطری آب می توانند در فضاهایی که تراکم گیاه خشک شده وجود دارد ایجاد حریق کند.
ملکی از ایجاد ۶۰۰ هزار کیلومتر آتش بُر خبر داد و تصریح کرد: تجهیزاتی اعم از دمنده اطفاء حریق که از سال گذشته خریداری شده بود در اختیار استانهای منطقه زاگرس قرار داده شد.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تصریح کرد: آتش سوزیها از نظر فقرات ۴۵ درصد و از نظر وسعت سوخته شده بیش از ۳۷۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
وی در ادامه گفت: متأسفانه بیش از ۲۱ هزار هکتار از عرصه عرصههای طبیعی کشور از ابتدای سال تا کنون طعمه حریق شده و بیش از ۸۵ درصد آتش سوزیها سطحی است.
ملکی تأکید کرد: بیش از ۹۷ درصد آتش سوزیهای کشور در دامنههای زاگرس نیم درصد در جنگلهای هیرکانی و دو و نیم درصد در سایر مناطق رویشی کشور اتفاق افتاده است.
کدخبر: 1993