کارگروه حکمرانی خوب پسماند در البرز برگزار شد
برای مدیریت پسماند نیازمند حکمرانی خوب در سطح استان البرز هستیم.
رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران گفت: برای مدیریت پسماند نیازمند حکمرانی خوب در سطح استان البرز هستیم.
رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران گفت: برای مدیریت پسماند نیازمند مدیریت و یک حکمرانی خوب در سطح استان البرز هستیم و باید دستاندرکارانی که با حوزه مدیریت پسماند در ارتباط هستند، شناسایی شده و فرایند همکاری در بین آنها تقویت شود.
مهدی قربانی با اشاره به اهمیت حوزه پسماند افزود: مدیریت پایدار پسماند نیازمند توجه جدی به جنبههای پایداری اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی است. در حوزه اجتماعی مشارکت فعال ذی نفعان، در بخش اقتصادی اشتغالزایی و ایجاد درآمد از طریق بازیافت و در بخش زیست محیطی کاهش آلودگیهای زیست محیطی مورد توجه است. همچنین در مدیریت پسماند نقش سمنها و بخش خصوصی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این حوزه باید دو موضوع مهم مدیریت پسماند و دیگری هم حکمرانی را دنبال کنیم.
وی در جلسه انعقاد تفاهم نامه بین سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرج و دانشکده منابع طبیعی با اشاره به اینکه متاسفانه حکمرانی پسماند نداریم، افزود: پیشنهاد ما این است که به عنوان یک الگوی کوچک این موضوع از استان البرز شروع شود. اگر در استان البرز بخواهیم به مدیریت پسماند با رویکرد پایداری نگاه کنیم، باید ابتدا برای اجرای حکمرانی خوب آن یک برنامه ریزی مدون صورت گیرد. به این معنا که بازیگران و دستاندرکاران که با حوزه مدیریت پسماند در ارتباط هستند، شناسایی شده و فرایند همکاری در بین آنها تقویت گردد.
رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران در ادامه گفت: اکثر سازمانهای دولتی و غیردولتی در مورد پسماند در استان دخیل هستند و در تدوین و اجرای سیاست ها در خصوص پسماند و بازیافت می توانند نقش باشند. لذا این کار در سطح استان با تشکیل کارگروه حکمرانی پسماند می تواند هدایت شود.
قربانی با اشاره به ظرفیتهای علمی و دانشجویی دانشکده منابع طبیعی اظهار کرد: دانشکده منابع طبیعی این آمادگی را دارد که با وجود ظرفیت اعضای هیئت علمی و دانشجویان خود، در خصوص حکمرانی و مدیریت پایدار پسماند به سازمان مدیریت پسماند استان کمک کند. اساسا مدیریت پسماند یک امر میان رشتهای است و دانشکده منابع طبیعی هم مرکزی است که در حوزه مطالعات میان رشتهای محیط زیست تجارب متعددی دارد.
وی با اشاره به تاثیر حوزه مدیریت پسماند در ایجاد اشتغال در استان اظهار کرد : به منظور حکمرانی بهینه و اصولی پسماند، ایجاد کارگروه ضروری است و دانشکده منابع طبیعی آمادگی دارد به عنوان دبیر این کارگروه در تصویر سازی مشترک و ایجاد توافق جمعی بین دست اندرکاران متعدد در سطح استان نقش آفرینی کند. همچنین راه اندازی مرکز تحقیق و توسعه و نیز بهرهمندی از دستاوردهای علمی داخلی و بین المللی با رویکرد فناورانه و نوآوری از موارد دیگری است که در این تفاهم نامه باید مورد توجه قرار گیرد.
وی همچنین افزود: در قالب تفاهم نامه منعقد شده، نیاز است که پایان نامههایی که در حوزه پسماند توسط دانشجویان ارائه میشود، از طرف سازمان مربوطه مورد حمایت قرار بگیرند. همچنین ضروری است، موضوع یادگیری تجربی و کارورزی دانشجویان مورد توجه جدی قرار گرفته تا به صورت علمی دانشجویان با فرایند مدیریت پسماند آشنا شوند.
قربانی در ادامه این نشست خاطر نشان کرد: همه دستگاهها در مورد مدیریت پسماند سهیم هستند و با الگوسازی در سطح یک استان میتوان بستر را برای تدوین قوانین ملی را آماده کرد.
کدخبر: 2005
تعداد بازدید: 1356