پزشکی قانونی البرز اعلام کرد:
سوختگی منجر به فوت کاهش یافت
آمار درگذشتگان سوختگی در سه ماهه ابتدایی سال جاری نزولی بوده است.
آیین باور- به گزارش پزشکی قانونی استان البرز در سه ماهه ابتدایی سال جاری 9 نفر بر اثر سوختگی جان خود را از دست دادند .
با توجه به گزارش واحد آمار در سه ماهه ابتدایی سال جاری بر اثر سوختگی، در استان البرز، تعداد 9 نفر ( مرد) جان خود را از دست دادند، که در مقایسه با 18 نفر مدت مشابه سه ماهه سال 1402 روند کاهشی داشته است.
سالانه بیش از 180 هزار مورد سوختگی در کشور رخ می دهد که متاسفانه از این تعداد سه هزار نفر جان خود را از دست میدهند و این یعنی از هر 60 رخداد سوختگی یک مورد به مرگ میانجامد.
آموزش نکات ایمنی :
زمانی که فردی دچار آتش سوزی میشود و لباسش آتش میگیرد باید درجای خود متوقف شده و به جای فرار، روی زمین دراز کشیده و غلت بزند، زیرا فرار نه تنها کمکی به خاموش شدن آتش نکرده بلکه آن را شعله ور می کند. همچنین توصیه میشود افراد باتوجه به اشتعالپذیری لباس های پلاستیکی از پوشیدن لباسهایی با این جنس پارچه پلاستیکی خودداری کنند.
کارگران ساختمانی بیشترین قربانیان برق گرفتگی الکتریکی هستند، آموزش کارگران، در کنار استانداردسازی محیط کار را بهترین راه پیشگیری از اینگونه حوادث عنوان کرد.
بیشترین موارد آتش سوزی به علت عدم رعایت برخی نکات ساده در منزل رخ میدهد، افراد باید همواره از وسایل گرمایشی استاندارد استفاده کرده و حتما عدم نشت گاز از این وسایل را بررسی کنند.
در زمستان برخی افراد، لباسهای شسته شده را کنار وسایل گرمایشی مانند بخاری آویزان می کنند تا خشک شود که این کار می تواند بسیار خطرناک بوده و آتش سوزی های گسترده را به دنبال داشته باشد.
انبار کردن بنزین و گازوییل و نفت در حیاط منازل می تواند با یک بی احتیاطی به یک انبار باروت تبدیل شوند.
نگهداری موادی مانند جرم گیر و انواع سفید کننده ها در طبقه های فوقانی کابینت نیز اشتباه است. این مواد باید دور از دسترس کودکان در طبقات زیرین کابینت نگهداری شوند.
رعایت برخی نکات ایمنی هنگام آشپزی هم می تواند مفید باشد. به هیچ عنوان نباید روی ظرف روغنی که آتش گرفته آب ریخته شود، اینکار آتش ظرف را بیشتر می کند و باید آتش آن را با گذاشتن درپوش خفه کرد.
به هیچ عنوان نباید از دستگیرههایِ آشپزی که با یک بند به هم متصل هستند استفاده کرد، چرا که ممکن است بند آن به جایی گیر کرده و ظرف غذا روی آنها بریزد.
گزارش دیگررسانه ها
شماره ۲۲۴۹ - سه شنبه ۷ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۲ صفر ۱۴۴۵ - ۲۹ آگوست ۲۰۲۳
https://hamdelidaily.ir/index.php?post=44963
عبدالرضا پازوکی، رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران اقرار کرد که «شاهد مرگ و میر بالای افراد سوخته در کشور هستیم». وقتی این اظهارات را در کنار آمار سوختگی کشور قرار بدهیم به تصویر هولناکی از قربانیان سوختگی در کشور میرسیم.خرداد ماه امسال رئیس بیمارستان سوانح سوختگی شهید مطهری از وقوع سالانه ۳۰۰هزار مورد سوختگی در کشور پرده برداشت. مصطفی ده مردهئی درباره آمار سوختگی در کشور گفت: «سالانه در کشور حدود ۳۰۰ هزار مورد سوختگی رخ میدهد که ۱۰درصد یعنی حدود ۳۰هزار مورد آنها، سوختگیهای شدید است که منجر به بستری میشود.»
در حالی رئیس بیمارستان سوانح سوختگی شهید مطهری از وقوع سالانه ۳۰۰هزار سوختگی در کشور خبر میدهد که خود وی و برخی از مقامات وزارت بهداشت چند سال پیش، آمار قربانیان سوختگی در کشور را 200هزار نفر اعلام کرده بودند.
دی 99 محمدجواد فاطمی، رئیس انجمن سوختگی کشور به مناسبت روز ملی پیشگیری از سوختگی در نشستی خبری از استودیو سلامت وزارت بهداشت گفت:«متاسفانه کشور ایران از نظر آمار سوختگی در رده بالایی قرار دارد و حتی نسبت به کشورهایی که از نظر اقتصادی مشابه ما هستند، وضعیت بدتری دارد. تعداد زیادی نزدیک به ۲۰۰هزار نفر در سال میسوزند که ۳۰هزار نفر در بیمارستانهای سوختگی بستری میشوند و ۳۰۰۰نفر در سال نیز بر اثر سوختگی حرارتی، الکتریکی و... فوت میکنند.» بدیهی است افزایش 100 هزار نفری آمار سوختگی در کمتر از سه سال، موضوعی قابل تامل است که نیازمند بررسی و توجه مسئولان وزات بهداشت است.
ایران در سوختگی نیز مانند بسیاری دیگر از آسیبها و سوءمدیریتها دارای رتبه جهانی است. براساس آمارها، 8 برابر متوسط جهانی مردم کشور ما میسوزند. به تازگی، محمد هادی ایازی معاون اجتماعی وزارت بهداشت ایران در افتتاحیه همایش سالیانه انجمن حمایت از بیماران سوخته اظهار داشت: «آمار سوختگی در ایران 8 برابر متوسط دنیا است. این آمار نشان می دهد که باید رفتارهای ما و مسئولین ایمنی بخش باشد.»
کدخبر: 1931
تعداد بازدید: 2384