خروجی دولتی ها و هوای هوای پاک
نشست زیست محیطی با خبرنگاران
امسال ۱۷ جلسه کارگروه اضطرار یا کاهش آلودگی هوا در البرز تشکیل و منجر به تعطیلی ۱۵ روز شد!

آیین باور - مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرزامروز در جمع خبرنگاران گفت: پیچیدگی کار و شکنندگی حوزه محیط زیست استان البرز آن را در زمره دو سه استان بزرگ کشور قرار داره و محدودیت هایی ایجاد کرده است.
قربانعلی محمدپور که به تازگی سکان این اداره را در البرز برعهده گرفته است اگرچه حرف تازه ای برای گفتن نداشت و به شعارهای کلی در زمینه مشکلات قدیمی و چند ده ساله استان و آلودگی هوا بسنده کرد، در این نشست به ارائه آمارهای قدیمی پرداخت که مرور آن می تواند یادآور وضعیت اسفناک این حوزه در البرز باشد که تغییر مدیرت ها تاکنون باری از روی دوش آن بر نداشته است.
او با اشاره به از بین رفتن تنوع زیستی، آلودگی هوا و آب، فرونشست زمین، از بین رفتن سفره آب های زیرزمینی، در تراز منفی قرار گرفتن آب های زیرزمینی و تالاب خواری و کوه خواری اعلام کرد که می داند در این استان چه می گذرد و ما امیدواریم به دانستن بسنده نکرده و به اصلاح بپردازد.
او مطالبه گری اصحاب رسانه که تصمیم سازان توسعه پایدار استان هستند، را اهرم کمکی دانست فارغ از این که سالهاست خبرنگاران می گویند و می نویسند و مدیران فقط می گویند بله درست است می دانیم انشالله درست خواهد شد!
مثلا وضعیت معلوم الحال شهرک صنعتی اشتهارد که مدیر سابق شهرک خدماتی آن را گل و بلبل می دانست و هر نقدی پیرامون تصفیه خانه را توهین به شخص خود فرض می کرد حال آنکه محمدپور مدیرکل جدید اعتراف کرد که امنیت غذایی آن منطقه به همین سبب در خطر است.
او گفت :امروز مشکلات شهرک صنعتی اشتهارد بر همه نمایان شده و فراتر از البرز خود را نشان می دهند. قرار بود این شهرک ایجاد اشتغال و ارزش افزوده برای استان کند اما بعضا بخاطر برخی ندانم کاری ها اکنون به تهدیدات بهداشتی و به خطر انداختن امنیت غذایی دامن می زند.
همچنین تالاب فصلی و بی نظیر صالحیه که اگرچه تنها یک چهارم آن در استان مظلوم و کوچک ما قرار گرفته و در بدترین شرایط آبی به سر می برد بودجه بین المللی هم دارد علل نابودی اش هم کاملا واضح است مثلا حدود ۴۵ کیلومتر زهکشی قزوینی ها که براساس مطالعات دانشگاه تهران، می تواند حدود ۸۵ کیلومتر از شرق تهران را تحت تاثیر ریزگردها قرار دهد.اما هنوز برایش کاری نکرده اند.
مثلا تمام مدیرکل هایی که در سی سال گذشته با آنها برخورد داشتم می دانند که آسیب های این تالاب فراتر از استان البرز و غرب استان تهران است اما همواره فقط می گویند برای این حوزه برنامه داریم .
مدیرکل جدید هم در این نشست تکرار کرد به دنبال آغاز عملیات اجرایی احیای تالاب صالحیه با همکاری جهاد کشاورزی البرز هستیم. باید حق آبه این تالاب را پیگیری کنیم و آن را مجدد بازگردانیم حتی افزود : مدیریت چرای بی رویه دام یا شترهایی که بعضا گزارش ها نشان می دهد از سایر استان ها به صورت فصلی وارد تالاب می شوند، در سال آینده با مجموعه حفاظتی به منظور استقرار محیط بانان با استفاده از اعتبارات استانی و ملی در این محدوده کار خواهند کرد.
انسان به امید زنده است ما هم به یادگار این گزارش را منتشر می کنیم بلکه آیندگان قضاوت کنند .
مناسبت نشست البته هوای پاک بود ولی تبدیل شد به یک سخنرانی پراکنده و در نهایت از نیروگاه منتظر قائم فردیس که بخشی از آلودگی فردیس و شهرهای همجوار و اقماری را تشدید می کند، هم سخن به میان آمد.
محمدپور گفت: مطالعات علمی از سیاهه انتشار که ماحصل خروجی کارگروه های علمی مختلف بوده در سال های ۹۶ یا ۹۷ نشان می دهد که ۸۰ درصد آلودگی هوا ناشی از منابع متحرک است.حدود یک میلیون دستگاه خودرو و تعداد زیادی موتورسیکلت در شهر تردد دارند که بخش عمده ای از آنها فاقد معاینه فنی هستند.
در این مورد از سوی پایگاه خبری آیین باور بارها و در سنوات مختلف محیط زیست مورد سوال قرار گرفته که چرا نظارتی بر معاینه فنی نیست و همه امور با پول حل می شود ولی همانطور که در سطور بالاتر اشاره شد حفظ هوای سالم یک شعار است و عملکرد ها چیز دیگری می گوید.)
خودروهای تولیدی شرکت های ایرانی به گواه خود شان در شرایط صفر کیلومتر صدی هشت می سوزانند و به راحتی تا صدی شانزده بالامی روند و در کشور ماهم رسم نیست بعد از ۱۰ سال از رده خارج شوند.
مدیرکل جدید گفت: شاید ما نتوانسته ایم از تکنولوژی برای حل مشکلات استفاده کنیم یا مسیر را هموار نکرده ایم، شاید به هر دلیلی بر خود سخت گرفته ایم، اکنون باید قبول کنیم که اشتباه کرده ایم و اکنون به استفاده از تکنولوژی برای مباحث محیط زیستی روی آوریم.
وی در ادامه اشاره کرد: امسال ۱۷ جلسه کارگروه اضطرار یا کاهش آلودگی هوا در البرز تشکیل و منجر به تعطیلی ۱۵ روز شد!
(مثال بارز و مصداق عینی شعار دادن و جلسات نمایشی برگزار کردن و دریافت حق جلسه! و آنچه در بالا اشاره کردیم)
وی با تاکید بر اینکه ما دولتی ها باید علم را به خدمت بگیریم، مطرح کرد: بحث امروز قانونی است که به درستی اجرا نشده است. با توجه به ایجاد زمینه برای استفاده از انرژی های خورشیدی یا پنل های خورشیدی، پیگیریم که در سال آینده با خدماتی که وزارت نیرو ارائه می دهد و نیز با حمایت از بخش خصوصی، برق صنایع قطع نشود یا حداقل قطعی برق را داشته باشیم.
( حال آنکه از مدیرکلی که حرف و شعار علم و تکنولوژی را پیش می کشد بعید است که نداند باتری های خورشیدی هم ابدی نیستند تمام می شوند و در این مورد خود محیط زیست را با چالش زباله های غیر قابل بازیافت مواجه می کند. )
او در ادامه سخنرانی اش در نشست خبری ! اشاره کرد: آب های زیرزمینی تخصیص یافته به صنعت به اتمام رسیده است،راهی نداریم جز اینکه بر اساس سند آمایش سرزمینی و احترام به مطالعاتش، فقط در حوزه کاربری های تعریف شده مجوز واگذاری صادر کنیم. در بارگذاری ها باید دقت کنیم واحدهایی که بارگذاری می شوند آب بر نباشند.بازچرخانی فاضلاب های بهداشتی و صنعتی واحدهای صنعتی را در دستورکار قرار دهیم. به دنبال آن هستیم که با بکارگیری علم دانشگاه های برتر استان و کشور عملیات اجرایی به منظور بهینه سازی در این حوزه و در صورت لزوم ایجاد تصفیه خانه مناسب در شهرک صنعتی اشتهارد را آغاز کنیم.
او گفت : ایران دومین تولیدکننده گاز دنیاست، حق ما نیست که صنعت در ایام سرد سال گاز نداشته باشد، این نشان می دهد که نقصی در کار وجود دارد که نمی توانیم گاز را به مصرف کننده واقعی برسانیم. از سوی دیگر مصرف کننده خوبی هم نیستیم و در مصرف گاز اسراف و افراط داریم که باید برای رفع این موارد تلاش کنیم.
کدخبر: 2486
تعداد بازدید: 1439