مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان البرز:
کنترل بیولوژیک آفاتدر بیش از 6000 هکتار باغات البرز
بیش از 6000 هکتار از مزارع و باغات استان البرز تحت پوشش طرح کنترل بیولوژیک آفات قرار گرفت
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان البرز با اشاره به اهمیت حفظ سلامت مصرف کنندگان و کاهش آلودگی های زیست محیطی احتمالی ناشی از مصرف آفتکش های شیمیایی؛ هدف از اجرای طرح های کنترل بیولوژیک در کشاورزی استان را کاهش مصرف آفتکش های شیمیایی و ترویج فرهنگ کنترل غیر شیمیایی و بیولوژیک آفات در بین کشاورزان؛ ترغیب کشاورزان به تولید محصول گواهی شده، افزایش مصرف عوامل بیولوژیک در بین بهره برداران و ایجاد اشتغال برای فارغ التحصیلان بخش کشاورزی توصیف کرد.
وی با بیان اینکه در سال زراعی گذشته، اجرای طرح کنترل بیولوژیک در سطح 70 هکتار گوجه فرنگی؛ 8 هکتار سیب درختی، 50 هکتارپنبه و 15000متر مربع توت فرنگی گلخانه ای انجام شده است؛ افزود: در سال زراعی جاری، سطح کنترل بیولوژیک آفات در محصولات باغی و زراعی استان130 هکتار گوجه فرنگی، 70 هکتار پنبه، 8 هکتار سیب درختی و 3 هکتار محصول توت فرنگی می باشد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان البرز در پاسخ به ارزیابی میزان موفقیت این روش در مقایسه با روش های مبارزه شیمایی گفت: درصورت تأمین منابع مالی (ملی و استانی) متناسب با ظرفیت های استان و نیز فرهنگ سازی عمومی از طریق رسانه ها این پروژه ها ازموفقیت مطلوب تری برخوردار خواهد شد.
امیدبخش در خصوص ظرفیت های استان البرز در مبحث تولید فرآورده های کنترل بیولوژیک یادآور شد: دراستان البرز توان تولید انواع عوامل کنترل بیولوژیک از قبیل عوامل ماکرو شامل کنه شکارگر سویرسکی، کنه شکارگر کالیفورنیکوس جهت کنترل آفات گلخانه ای (تریپس، کنه دولکه ای، سفید بالک و شپشک آردآلود) تولید زنبور های براکون، تریکوگراما جهت مبارزه با آفات پروانه ای ( مینوزگوجه فرنگی، کرم قوزه پنبه، لیسه سیب) تولید سن های شکارگر ماکرولوفوس، اوریوس وتولید بالتوری سبز وجود دارد. استفاده از این عوامل بیولوژیک که در محیط های آزمایشگاهی تولید، تکثیر و در طبیعت رهاسازی می شود ضمن کاهش مصرف آفتکش های کشاورزی، اشتغال بسیار مناسبی نیز برای فارغ التحصیلان بخش کشاورزی بوجود آورده است.
وی در خصوص برنامه های سال جاری در حوزه اجرای طرح کنترل بیولوژیک آفات پروانه ای زراعی و باغی خاطرنشان کرد: در سال زراعی جاری در مجموع 160 هکتار از باغات و مزارع استان تحت پوشش طرح کنترل بیولوژیک قرار گرفته است؛که از این میزان اجرای 17 هکتار طرح کنترل بیولوژیک آفات پروانه ای سیب درختی درشهرستان های طالقان و کرج؛ 10 هکتار محصول پنبه در شهرستان اشتهارد، 130 هکتار محصول گوجه فرنگی در شهرستان ساوجبلاغ 50 هکتار، نظرآباد 50 هکتار، فردیس10 هکتار و کرج 20 هکتار بوده است. وی افزود: اجرای 3 هکتار(30000متر مربع) مبارزه بیولوژیک توسط عوامل ماکرو (کنه شکارگر سویرسکی) جهت کنترل آفات گلخانه ای در محصول توت فرنگی در تمام شهرستان های استان به اتمام رسیده است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان البرز در خاتمه در خصوص برنامه های پیش آگاهی و ردیابی و شکار انبوه تصریح کرد: استفاده از فرمون های جاذب انواع عوامل خساتزا از جمله کرم آلو، کرم سیب، مگس گیلاس، کرم خراط، سرشاخه خوار هلو، کرم میوه خوار گوجه فرنگی و مینوز گوجه فرنگی در برنامه های پیش آگاهی و ردیابی و شکار انبوه به مساحت 11776 هکتار مورد استفاده قرار گرفته است.
کدخبر: 401
تعداد بازدید: 1890